Specialløsning til Louisiana Museum

Billede

Udfordringen

Hovedindgang Louisiana | HYDRO-CON A/SLouisiana Museum havde et eksisterende elevatoranlæg imellem 2 niveauer som ikke fungerede optimalt længere. Elevatoren var mere end 40 år gammel og havde udgået teknologi uden mulighed for reservedele. Efterhånden opstod flere og flere problemer med ustabil drift og fejl grundet mange års flittigt brug og slidtage. Et problem for museet som dagligt har handicappede og gangbesværede gæster som ikke ville kunne komme videre rundt på udstillingen. Som et af Danmarks mest besøgte museer med mere end 750 tusinde gæster årligt, så var det et problem der skulle løses hurtigt og effektivt.

Anlægget var indbygget museets planløsning for flowet af gæsternes rundvisning. Og derudover var det indbygget i museets visuelle udtryk som man ikke ønskede at ændre. Derfor var der begrænsede rammer for hvad løsning der kunne etableres som erstatning.

Øverste stop | HYDRO-CON A/S

Løsningen

Efter dialog med museet blev det besluttet at selve elevatorens indmad samt drivmekaniske og styring blev udskiftet med helt nyt grej som blev tilpasset de eksisterende mål. Betjeningspult på laddet og knapper blev genskabt så det blev identisk med det på den oprindelige elevator.

Yderligere blev de eksisterende døre og automatik bieholdt for at bevare det eksisterende udtryk i forhold til resten af museet. Og samlet set blev udskiftningen af anlægget i praksis usynligt for det blotte øje.

Effektivt arbejde

På grund af museets store antal besøgende som ikke måtte forstyres var der specielle krav til arbejdts udførelse. For det første var det nødvendigt at udføre alle arbejder om natten eller de enkelte dage museet havde lukket. Et forhold som krævede store logistiske planlægninger samt tilpasning i forhold til arbejdernes fordeling og rækkefølge.

Yderligere var det vigtigt at vi hverken afgav røg, lugt eller på anden måde påvirkede museets værker og interiør ved vores arbejder. En udfordring når der skulle skæres det eksisterende anlæg ned med værktøjer som vinkelsliber mm.

Et usynligt resultatNederste stop | HYDRO-CON A/S

Arbejdet og det samlede elevatoranlæg blev overdraget tilfredsstillende til kunden. En specialløsning hvor kunden i virkeligheden var aller mest tilfreds med at vi havde været så minimalt generende for museet og gæsterne, og at den nye løsning var så usynlig som muligt med det blotte øje med hensyn til ændringer i forhold til det oprindelige.

Opgaven blev løst i samarbejde med KONE som både før og efter udskiftningen af anlægget står for det daglige sikkerhedseftersyn og vedligehold af anlægget.

Vi håber Louisiana Museums gæster får rigtig meget gavn af det nye elevatoranlæg med eliminering af den ustabile drift samt endnu flere år på levetiden end det gamle anlæg.

Du kan se listen af Danmarks mest besøgte museer her

 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER