Erhvervs minimesse ved Gribskolen

Billede

Virksomheder fra Gribskov viste elever jobmuligheder

Den 4. februar deltog HYDRO-CON blandt andre virksomheder fra Gribskov i en erhvervs minimesse på Gribskolen. Formålet var at gøre elever fra 7. og 8. årgang klogere på de mange forskellige muligheder for jobs i kommunen og på hvad fremtiden kan bringe. Forløbet har desuden været en indledning til at eleverne skal til at vælge praktiksted.

Minimesse på Gribskolen i Græsted

Cirka 70 elever deltog i grupper bestående af 5-7 på hvert hold, samt 6 virksomheder fra Nordsjælland. Virksomhederne havde hver en stand hvor de fortalte grupperne omkring hvad typer job man kunne få hos dem, hvad det krævede af kompetencer og hvordan de unge kunne forberede sig og tænke over hvordan de kommer igang med at spore sig ind på hvad de har lyst til at beskæftige sig med i fremtiden.

HYDRO-CONs stand

HYDRO-CON deltog med et oplæg omkring 4 nøgleroller i vores virksomhed; produktionsmedarbejder, udekørende montør, ingeniør og leder. For alle rollerne blev der diskuteret med de unge hvilke kompetencer der var nødvendige, hvad man skulle have af interesser for at det kunne være interessant osv. De unge var meget engagerede og spørgelystne. De havde også selv forberedt spørgsmål.

Derudover havde Ulrik, som var repræsenterede HYDRO-CON, medbragt et setup med en elevatorstyring så de unge kunne se hvordan den virker, lege med den og prøve at programmere den. Det synes de var enormt spændende og kunne relatere til det, da de selv kort tid forinden havde haft til opgave at programmere en Lego mindstorm robot på skolen.

Til sidst blev de unge quiz'et i nogle sjove spørgsmål og udregninger omkring elevatorer, eksempelvis hvor lang tid det ville tage en elevator at køre over en given højde, hvor meget den vejer samlet, osv.

Samarbejde mellem Gribskov jobcenter og skolen

Hele setup'et var arrangeret af Gribskov jobcenter i samarbejde med skolen, og er et forløb der strækker sig over hele året, hvor de unge fremover skal arbejde og lære videre omkring hvordan de skriver ansøgning, forbereder sig til praktikforløb, osv. Tak til Jobcentret og Gribskolen for at vi måtte deltage, og specielt tak til de unge for at stille op fulde af motivation, nysgerrighed og engagement! Det var fedt! 

Andre firmaer der deltog fra til info eksempelvis Duemose, Fog trælast, SCT transport, Metro vandvarmer, m fl.

Vores stand ved Gribskolen minimesse | HYDRO-CON Elevator A/S
Gribskolen Minimesse | HYDRO-CON A/S

Gribskolen minimesse gruppearbejde | HYDRO-CON A/S

 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER