Elevatorer til Hospitaler og lægecentre

Billede

Tilgængelighed på Hospitaler og i lægecentre er vitalt

Rundt omkring på landets hospitaler og lægecentre er tilgængelighed vitalt da der jævnligt kommer borgere der ikke kan klarer trappeløbene af den ene eller anden årsag. Det er ikke ensbetydende med at det er nødvendigt at installere en stor elevatorløsning med høj hastighed alle steder. I HYDRO-CON har vi i mange år leveret både højhastighedselevator anlæg, men også et flertal af langsommere kørende både elevatorlifte, platformslifte og trappelifte til hospitaler og lægecentre i Danmark.

Der er som regel nogle store båreelevatorer de centrale steder ved hovedopgange på hospitaler hvor der er meget persontraffik. Men da mange hospitaler er delt over mange bygninger, afdelinger, og tilbygninger, kan der opstå behov for mindre tilgængelighedsløsninger hen af vejen. Et eksempel er her afbildet fra Nordsjællands Hospital, hvor vi installerede en LSPI (Low Speed Platform Indoor) platformslift ved indgang 51 som bl.a. fører til jordmor afdelingen. 

Fordele ved mindre tilgængelighedsløsninger som platformslifte og elevatorlifte 

Økonomiske fordele

Der er flere fordele ved at trække de mindre anlæg ind som løsninger for tilgængelighed. Først og fremmest er de gerne mere økonomiske end traditionelle elevatorer. Dette skyldes at de kører med en lidt lavere fart, og derfor ikke skal leve op til elevator direktivets krav til en dyb grube (udgravning under skakten) og en høj tophøjde (frirum over skakten), hvilket betyder man kan spare noget bygningsarbejder samt en del tid.

Det er endnu mere økonomisk hvis man vælger en platformslift frem for en elevatorlift, da man med platformsliften sparer materialer til den lukkede kabine. Det er en platformslift der er afbilledet nedenfor. Som ses på billede 4 og 5 er det blot en platform samt en enkelt styringsvæg der kører inde i en skakt. Platformsliften styres af sikkerhedsmæssige årsager ved holdetryk, hvorimode en elevatorlift betjenes som man kender det fra en elevator med et impulstryk fra kabinen. Desuden er elevatorliften lig elevatoren på alle punkter bortset fra at den kører med en lavere hastighed, men dette gør ikke en særlig forskel, især ikke hvis det drejer sig om få etager. Og med et HYDRO-CON produkt er du uanset model sikret at både kvaliteten og sikkerheden er i højeste klasse!

Tidsbesparende fordele

En anden fordel er at manglen på en dyb udgravning og behov for plads til høj tophøjde, gør at platformsliften og elevatorliften er hurtige og nemme at installere, og kan komme op og køre meget hurtigere end en traditionel elevator. De kan leveres som en samlet enhed, og tilsluttes og godkendes hurtigt derfra.

Mindre løsning ligeså mange tilgængelighedsfordele  

Vores elevatorlift (LSC) og platformslift (LSP) fåes i mange forskellige størrelser, og kan tilpasses ned til meget smalle trappeopgange og arealer, du har dog stadig fordelen af at skabe tilgængelighed og et alternativ til trappen for gangbesværede og alle andre. 

Elevator Nordsjællands hospital - 1 | HYDRO-CON Elevator A/S
Elevator Nordsjællands hospital - 2 | HYDRO-CON Elevator A/S

Elevator Nordsjællands hospital - 3 | HYDRO-CON Elevator A/S

Elevator Nordsjællands hospital - 4 | HYDRO-CON Elevator A/S

Elevator Nordsjællands hospital - 5 | HYDRO-CON Elevator A/S
Elevator Nordsjællands hospital - 6 | HYDRO-CON Elevator A/S

Elevator Nordsjællands hospital - 7 | HYDRO-CON Elevator A/S

Elevator Nordsjællands hospital - 8 | HYDRO-CON Elevator A/S

 

 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER